- 30 dag mąki
- 2 dag drożdży
- 2 łyżki oliwy
- 200 ml mleka
- 30 dag mielonego mięsa
- 2 łyżki oleju
- ząbek czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- oregano
- pomidorki koktajlowe
- 15 dag żółtego sera
- listki bazylii
- sól
- pieprz
- Do mąki wkruszam drożdże, dodaję oliwę i sól. Dolewam ciepłe mleko, wyrabiam gładkie i elastyczne ciasto. Oprószam je lekko mąką, przykrywam ściereczką i odstawiam do wyrośnięcia.
- Mięso podsmażam na oleju. Dodaję posiekany czosnek, podlewam wrzątkiem. Duszę, doprawiam. Koncentrat mieszam z 2 łyżkami wody i przyprawami.
- Ciasto cienko rozwałkowuję, smaruję sosem. Wykładam na nie mięso, posypuję startym serem, obkładam pomidorkami. Piekę 25 minut w 220 st. C.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz