- 8 małych sznycelków cielęcych
- 2 pomarańcze
- sok z połowy pomarańczy
- 5 dag wiórków kokosowych
- łyżeczka curry
- 10 dag masła
- 6 łyżek oleju
- sól
- pieprz
Dodatkowo:
- słoiczek borówek do mięsa
- listki kolendry
- Sznycelki opłukuję, osuszam, lekko rozbijam tłuczkiem. Skrapiam sokiem z pomarańczy i odstawiam do lodówki na 2 godziny. Oprószam pieprzem. Panieruję w wiórkach kokosowych wymieszanych z curry.
- Sznycelki smażę na maśle. Na drugiej patelni również na maśle duszę obrane i pokrojone w plastry pomarańcze. Kotleciki razem z plastrami pomarańczy przekładam na półmisek, oprószam solą, posypuję listkami kolendry. Podaję z borówką ze słoika.
Wyglądają bardzo apetycznie, chociaż nie potrafię w myślach ogarnąć połączenia tych smaków;))
OdpowiedzUsuń