sobota, 9 grudnia 2017

Kotlety z pomarańczą


  • 8 małych sznycelków cielęcych
  • 2 pomarańcze
  • sok z połowy pomarańczy
  • 5 dag wiórków kokosowych
  • łyżeczka curry
  • 10 dag masła
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz
Dodatkowo:
  • słoiczek borówek do mięsa
  • listki kolendry
  1. Sznycelki opłukuję, osuszam, lekko rozbijam tłuczkiem. Skrapiam sokiem z pomarańczy i odstawiam do lodówki na 2 godziny. Oprószam pieprzem. Panieruję w wiórkach kokosowych wymieszanych z curry.
  2. Sznycelki smażę na maśle. Na drugiej patelni również na maśle duszę obrane i pokrojone w plastry pomarańcze. Kotleciki razem z plastrami pomarańczy przekładam na półmisek, oprószam solą, posypuję listkami kolendry. Podaję z borówką ze słoika.

1 komentarz:

  1. Wyglądają bardzo apetycznie, chociaż nie potrafię w myślach ogarnąć połączenia tych smaków;))

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia